Soms heb je als ouders gewoon wat advies nodig, even sparren.

De communicatie met de school over de ontwikkeling van je kind loopt bijvoorbeeld niet geweldig, en je wilt graag de relatie met de school verbeteren. Of je kind heeft zo'n sterk rechtvaardigheidsgevoel dat je hem of haar af en toe wel achter het behang kan plakken. Je hebt ontdekt dat je kind hoogbegaafd is en het regent ineens kwartjes over de problemen in je eigen jeugd. Je merkt dat je kind zich op school verveelt en je wilt weten hoe je dit op school ter sprake moet brengen.

Maar ook een school kan vragen hebben. Je ziet bijvoorbeeld dat een kind structureel lage scores haalt, maar de IB-er of leerkracht vermoedt dat er veel meer inzit. Of je ziet diezelfde scores, maar de ouders zeggen je steeds dat het kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft... maar op school merken jullie daar niets van. Of je hebt een leerling die hoogbegaafd is en heel snel boos of verdrietig. Je wilt advies over een goede onderwijsroute voor een kind dat een wel erg grote voorsprong op zijn of haar leeftijdsgenoten heeft.

Over al dat soort dingen en nog veel meer kun je bij Hoogvliegers terecht voor advies. Vaak is één gesprek al voldoende om weer verder te kunnen. Sommige mensen of scholen hebben later toch nog eens behoefte aan een gesprek. Ook een adviesverslag behoort tot de mogelijkheden.